Beste Bæremeis Test: Disse er de 3 beste i 2023

Beste Bæremeis

PLASSER
NAVN
VÅR VURDERING
VÅR ANMELDELSE
KJØP
#1

VÅRT VALG

JBL JR310BT
North 13.5 Adventure Plus
5/5
#2
JBL JR310BT
Thule Sapling
4.5/5
#3
JBL JR310BT
North 13.5 Adventure
4.5/5

1. North 13.5 Adventure Plus Bæremeis – BEST I TEST

North 13.5 Adventure Plus Bæremeis

Den North 13.5 Adventure Plus Bæremeis er perfekt for utendørs eventyr med barnet ditt. Laget av slitesterkt, vind- og vanntett materiale, sørger denne bæremeisen for at barnet ditt holder seg tørt og komfortabelt selv under utfordrende værforhold. Med sitt lette design og justerbare bærestropper er den enkel å bære med seg under utfluktene. De polstrede kontaktflatene gir ekstra komfort både for deg og barnet ditt.

En av de fremtredende funksjonene til Adventure Plus Bæremeisen er det avtakbare soldekket med gjennomsiktige sider. Dette gjør det mulig å beskytte barnet ditt mot skadelige UV-stråler samtidig som du kan holde øye med dem. I tillegg tilbyr denne bæremeisen rikelig med lagringsplass med sitt ekstra oppbevaringsrom og en liten ryggsekk for barnet.

Produktspesifikasjoner

 • Anbefalt alder: Fra 6 måneder
 • Maksimal vekt: 18 kg
 • Dimensjoner: H70-90 x B30 cm
 • Vekt: Omtrent 3 kg

Fordeler

 • Slitesterkt og vanntett materiale
 • Lett og enkel å bære
 • Avtakbart soldeksel for ekstra beskyttelse

Ulemper

 • Begrenset fargevalg tilgjengelig
 • Kan være for liten for høyere personer

2. Thule Sapling Bærestol

Thule Sapling Bærestol

Med justerbare stropper og et romslig hovedrom er Thule Sapling bærestol perfekt for å bære barnet ditt på turer. Denne komfortable bærestolen tilbyr enkel justering av rygglengde og hoftebelte for å sikre en perfekt passform. Det 22 liters hovedrommet med sideåpninger gir rikelig med lagringsplass til alle nødvendigheter, mens de to glidelåslommene på hoftebeltet gir enkel tilgang til mindre gjenstander. Bærestolen har også en lomme til flaske/termos for ekstra praktisk bruk. Med stabiliseringsstropper som lar deg justere tyngdepunktet, sikrer denne bærestolen optimal bærekomfort. Laget av Thule, et velkjent merke innen utendørsutstyr, kan du stole på kvaliteten og holdbarheten til Thule Sapling.

Produktspesifikasjoner

 • Justerbare stropper
 • Romslig 22 liters hovedrom
 • To glidelåslommer på hoftebeltet
 • Lomme til flaske/termos
 • Stabiliseringsstropper

Fordeler

 • Komfortabel passform med enkle justeringer
 • Rikelig med lagringsplass
 • Enkel tilgang til nødvendigheter
 • Velkjent merke

Ulemper

3. North 13.5 Adventure Bæremeis med Støtte

North 13.5 Adventure Bæremeis med Støtte

Med justerbare bærestropper og et avtagbart soltrekk, er North 13.5 Adventure bæremeis med støtte perfekt for utendørs eventyr med barnet ditt. Denne lette og holdbare bæremeisen fra North 13.5 er laget av vind- og vanntett materiale, slik at du og barnet ditt holder dere tørre i alle værforhold. De justerbare bærestroppene gir en behagelig passform for begge foreldrene, mens de polstrede kontaktflatene gir ekstra støtte og demping. Det avtagbare soltrekket med gjennomsiktige sider beskytter mot skadelige UV-stråler og lar barnet ditt nyte utendørsaktiviteter trygt.

Produktspesifikasjoner

 • Lett og holdbart design
 • Vind- og vanntett materiale
 • Justerbare bærestropper
 • Polstrede kontaktflater
 • Avtagbart soltrekk

Fordeler

 • Gir komfort og støtte for både forelder og barn
 • Beskytter mot regn og UV-stråler
 • Enkel å justere og tilpasse passformen
 • Sammenleggbar design for enkel oppbevaring eller transport

Ulemper

 • Kan være dyrere sammenlignet med andre alternativer på markedet
 • Begrenset fargeutvalg tilgjengelig

Hvordan velger du riktig bæremeis?

Når man er ute på tur i byen er det greit å bruke barnevogn, men i det man ønsker å bevege seg ut i terrenget er det ikke lett å komme seg frem med barnevogn foran seg. I slike tilfeller er det helt suverent med en bæremeis slik at ikke bare barnet kan være med på tur, men også alt utstyret du trenger å ha med som bleier, mat og skift. Du kan starte å bruke bæremeis så fort barnet er i stand til å sitte oppreist selv, og du kan selv velge om de skal få gå litt selv ved siden av eller bare sitte som passasjer i bæremeisen. Noen barn kan sitte av seg selv allerede ved 6-7 måneders alder, mens andre ikke er klare for dette før de nærmet seg et år gamle; derfor kan man ikke si en alder for når de er gamle nok til å sitte i en bæremeis, men den generelle reglen er at når barnet er i stand til å sitte oppreist i 10 minutter av seg selv, kan de også sitte 10 minutter i bæremeisen.

Hva slags turer?

Først og fremst er det lurt å tenke over hva slags turer du ønsker å bruke bæremeisen på, for dette avgjør mye om hvor stor den burde være, hvor mye utstyr du trenger å ha med, og hvor mye den skal tåle. Det kan også være lurt å tenke over om du stort sett kommer til å gå alene med barnet, eller om det kommer til å være flere folk med på tur, slik at dere kan fordele det nødvendige utstyret ut på flere personer. Dette kan også være avgjørende for hvor mye bæremeisen kan veie, for selve barnet vil utgjøre en viss vekt, og med bevegelse vil dette øke belastningen på ryggen din; i tillegg vil utstyret, maten og ekstra klær veie en del, og da kan det være avgjørende hvor mye selve bæremeisen også veier. Du burde også vurdere din egen fysiske form, hvor mye du er i stand til å bære på ryggen for å finne ut hvilken type meis du skal velge.

Utforming

Når du har tenkt over hvilke behov du har, og hva bæremeisen skal brukes til burde du starte å lete etter bæremeiser som passer dine behov. De er ofte forskjellige i utformingen, og det som skiller dem kan være bagasjeplass, muligheter for justeringer i ryggen slik at de kan tilpasses hver enkelt person som skal bære den, plassering og utforming av stropper, antall justeringsmuligheter og andre eventuelle pakkemuligheter. Det er også forskjell på hvilke festeordninger, puter og støtter som finnes på bæremeisen for å gjøre turen mest mulig komfortabel for barnet. Dette kan være stropper som passer på at barnet sitter trygt, nakkestøtte, pute foran i tilfelle barnet sovner fremoverlent, og benstøtter. Meisene har også variert nivå av detaljer, og noen kan ha fotløkker slik at barna kan hvile bena, skjerming mot regn, sol og vind i varierende grad, noen av dem kan stå av seg selv når du setter den fra deg slik at det er enkelt å ta barna ut av selen og å sette dem oppi igjen, fotstøtter som kan foldes inn når meisen skal transporteres i bil.

Før du kjøper bæremeisen

Når du har gjort deg opp noen tanker om hva du trenger i en bæremeis, og funnet noen modeller du mener kan passe disse behovene bør du dra ut til en faghandler og prøve de aktuelle modellene. Noen modeller kan være laget til å passe de fleste, men dette kan være veldig individuelt, og siden vi alle mennesker er forskjellige, vil det også være vanskelig for produsentene å lage bæremeiser som passer alle typer folk. Noen av meisene passer gjerne bedre til større barn, mens andre passer bedre til mindre barn, her er det lite lurt å velge en meis som barnet kan «vokse inn i» fordi komfort på tur fra første dag kan være avgjørende for at barnet skal like å sitte i bæremeis, og for at de skal sitte trygt og rolig mens dere er på tur. Husk også å sjekke anbefalt maksimal belastning; da må man ta høyde for barnets vekt, vekt på utstyret og vekten på selve bæremeisen. Alle bæremeisene skal ha oppgitt maksimal belastning, som kan være for eksempel 20kg, og hvis da meisen veier 2kg, og utstyret veier ca 5kg, vil barnet kunne veie opptil 13kg. Dersom du skal ut på langtur burde maksimal belastning være oppgitt til minimum 20kg da man ofte trenger å ha med en del utstyr. Prisen trenger ikke alltid reflektere hvor bra bæremeisen er, eller hvor bra den passer til akkurat din kroppsfasong, og derfor burde du prøve dem ut før du gjør deg klar til å kjøpe den.