Test Av Viltkamera – Denne var den aller beste

Hvis du er jeger eller har vært på jakt før, så er du ikke ukjent med å sitte ute en kald natt eller morgen og vente på dyr. Ofte hender det at man sitter helt forgjeves hvis man er usikker på akkurat når reven eller rådyret er ute for å spise. Vi har da testet vilkamera som kommer til å gjøre denne jobben enklere for deg slik at du slipper å sitte ute og følge med når det er kaldt og vått.

Det finnes ulike typer vilkamera og mange forskjellige funksjoner. Den største forskjellen er at noen blir levert med MMS og andre uten. Flere og flere vilkamera blir disse dager produsert med akkurat MMS. Grunnen til dette er at de fleste ikke ønsker å gå ut for å sjekke bildene, men vil heller motta den på telefonen med en gang de blir tatt. En annen ting er at vilkamera kan brukes også til andre ting slik som for eksempel å holde et øye med hus eller hytter.

Det som også er nyttig med MMS er at man har full kontroll over vilkamera bare ved å sende den en SMS. Da kan man både få live bilde og video, men man kan også justere ulike funksjoner. Nedsiden med MMS derimot er at det trenger stabil strøm for å fungere optimalt og det anbefales derfor å skaffe et vilkamera med et litium-batteri eller ha eksterne strømkilder. Det trenger også et eget simkort for å kunne sende deg bilder og videoer til mobilen og da vil dekning også være en faktor her.

BEST I TEST: Bushnell Prime Trophy Cam HD Aggressor NoGlow

Bushnell Trophy Cam HD Aggressor NoGlow

Hvis du ønsker deg bare det aller beste, så er denne for deg. Dette er virkelig et vilkamera som har alt du trenger. Med den No-Glow teknologi så er LED-blitsen helt usynlig for både mennesker og dyr noe som gjør den helt perfekt for å overvåke ting rundt seg uten å forstyrre eller skremme vekk noen. Blitsen kan også justeres slik at den sparer strøm hvis det begynner å bli lite av det. Med vanlige AA-batterier vil du også samtidig få god batteritid på rundt omkring et år noe som i seg selv er meget imponerende.

Det kommer også med en GPS sporing slik at du kan enkelt spore kameraene. Den vil også kartlegge hvor og når det har vært mest aktivitet i området. En annen ting er rekkevidden vi synes er meget imponerende. Med dens sterke sensor så kan den oppgave aktivitet på opptil 18 meters avstand.

Kameraet som er utstyr her er også en sterk faktor for at den endte opp på førsteplass. Det er en høy oppløsning i forhold til sine konkurrenter og tar bilder med hele 24 Megapiksler og filmer i 1920×1080. Med dens teknologi så vil det også ikke være noe problem med å filme i mørke. Det kan også filme og ta bilder samtidig og vil kategoriseres med tidspunkt og dato slik ta du akkurat vet når rådyret har gått forbi eller om det er noe trendmønster. Det gjør det også enkelt å holde oversikt.

 

2: Luxorparts Viltkamera – Mest for pengene

Luxorparts Viltkamera

Dette vilkameraet har en meget hyggelig prislapp med tanke på funksjonene som kommer med. Den har en enkel meny som kommer på flere språk inkludert Norsk og har en levetid med batterier på opptil 6 måneder i Standby før du må skifte dem ut. Kameraer er lett å bruke og egner seg godt for nybegynnere i motsetning til vår prisvinner som kan være litt tung å lære seg hvis du aldri har brukt et viltkamera før.

Vilkameraet tar bilder opptil 12 Megapiksler og filmer videoer i enten 720 eller 1080P oppløsning. Det betyr at du kan tydelig se hva man tar bilde eller video av uten noen problemer. Rekkevidden på sensoren er også meget behagelig opptil 15 meter.

Det vi savner her derimot er at den verken er WiFi eller MMS-kompatibel noe som gjør at den ikke kan sende bilder til telefonen din. Det er helt passe for en nybegynner, men kan være litt kjedelig for en litt mer profesjonell. Samtidig som dere kanskje ser så er levetiden betraktelig lavere enn vår testvinner.

Det betyr derimot ikke at dette er et dårlig viltkamera, nei tvert imot. Den har funksjoner som er lette å ta i bruk og fungerer helt optimalt ute til det den skal brukes til. Vi anbefaler denne på det sterkeste hvis du aldri har brukt et vilkamera før og vil prøve deg ut med det.

 

3: Hunter Premium Pro Overvåkingskamera – Billigste

Hunter Premium Pro Overvåkingskamera

For deg som ikke ønsker å bruke mye penger på vilkamera men fortsatt ønsker å prøve det ut, så vil dette viltkameraet fra Fricam være helt perfekt for deg.

Kameraet er enkelt å ta i bruk og sette opp og tar ikke mer enn bare noen få øyeblikk å få den i gang. Den gjør bare en ting når den blir utløst, nemlig at den vil ta tre bilder og 10 sekunder med video. Alt dette vil bli lagret i en micro-SD kort som du deretter kan få opp på din pc. Kameraet bruker 4 AA batterier og har en veldig grei levetid på 8-12 måneder før man må skifte disse batteriene noe vi mener er ganske så imponerende.

Nedsiden er at bildekvaliteten er relativt lav i forhold til sine konkurrenter, men det må man bare forvente i en slik prisklasse. Det er også mindre ekstra funksjoner slik som justeringer og er heller ikke kompatibel med verken WiFi eller MMS. Dette er i grunnen ikke noe stort problem hvis du bare ønsker å teste ut et viltkamera og ikke kommer til å bruke det til noe spesielt, eller om du bare bruker det veldig sjeldent.

Med en 15 meters rekkevidde og enkelt å ta i bruk, så mener vi at dette er den beste i den laveste prisklassen og du vil absolutt lære masse ved å bruke den.