Den store ryddesag testen – Vi har testet de beste ryddesagene

Når gresset begynner å bli langt og tykt, så kan det være på tide å få klippa plenen din kortere. Til dette brukes ofte en ryddesag. Med en solid ryddesag så kommer til å få en perfekt klipt plen hver eneste gang og til og med kroker og kanter kommer til å bli helt fine. Hvis du allerede har tenkt på det, eller bare ønsker å oppgradere den du har nå så kan det fort bli vanskelig å avgjøre hvilken modell som passer best for deg ettersom det finnes så mange gode ryddesager der ute. Vi har valgt ut våre testvinnere som vi tror kommer til å passe både deg og din hageflekk.

Det finnes mange gode ryddesager ute på markedet og man må tenke seg nøye om hvor man har tenkt å bruke den. Det er forskjellige krav til en ryddesag om man bare bruker den hjemme på plenen eller om man har tenkt å bruke den i brattere terreng med tettere vegetasjon.

Med en god ryddesag eller kantklipper som de ofte blir omtalt som, og med litt teknikk så vil det meste av klippingen bli meget effektiv. Om du har en dårlig ryddesag som ikke passer til det området du jobber, så vil arbeidet både bli tidkrevende og ikke minst tungt.

Husk også på at jo mer kraft du ønsker i en ryddesag, jo mer kommer den til å veie. Tenk også på at man ofte bruker en ryddesag i lengre perioder og kanskje det sterkeste og det beste ikke er alltid like bra for alle. Til syvende og sist så har man ikke lyst til å bli sliten midt i rydderunden. Om du kanskje skal rydde vekk vegetasjon som er noe tykkere, vått eller om du skal rydde mye, så anbefales derimot litt sterkere ryddesager.

Vi anbefaler også å enten kjøpe med seg en sele eller velge en ryddesag hvor det kommer en sele inkludert. Grunnen til dette at det kan bli ganske ukomfortabelt å bruke en ryddesag over lengre perioder. Det er relativt tunge maskinerier og ikke meget komfortabelt å holde i hendene over lengre tider. Dermed anbefaler vi å prøve ut en sele som er god og komfortabel slik at det ikke blir en treningsøkt og man blir fort sliten.

BEST I TEST: Makita EBH341UX1

Makita EBH341UX1Hvis du har lyst på en ryddesag som både har god kapasitet og har en sterk motor, så er det denne du skal ønske deg. Dette er en formidabel ryddesag til en behagelig pris og samtidig får du god komfort og mye kraft fra denne. Her er du garantert flotte resultater både raskt og effektivt noe som gjør denne helt unik. Den er også meget godt balansert gjennom hele ryddesagen og enkel å ta i bruk.

Tråden har en god holdbarhet noe som gjør den egnet både for grovere gress typer, men også vanlig gress som du har i hagen. Innstillinger har den også nok av og man kan flytte den sidelengs, vinkle den i forskjellige vinkler og bytte filter helt uten noen slags verktøy som er meget praktisk.

Det som også er meget komfortabelt med denne og en av grunnene til at den ble vår vinner er at støynivået er mindre enn sine konkurrenter og man kan jobbe med den selv uten øreklokker. Her får vi virkelig førsteklasses kvalitet til en behagelig pris.

Vi anbefaler denne på det sterkeste for deg som leter etter kvalitet og styrke. Her får du mye ryddesag for pengene som kommer til å klare alle oppgaver du kaster på den. Med god balanse og smarte funksjoner så kommer du til å både spare tid og energi på å jobbe med denne ute i hagen eller i bratte kratt selv om det skulle være vått og dårlig vær ute.

2: DEWALT DCM571X1 – Beste Batteridrevne

DEWALT DCM571X1Hvis du er på jakt etter en batteridrevet motorsag, så er det akkurat denne du bør gå for. Dewalt DCM571X1 gjør ryddejobben i hagen kjempelett for deg. Den drives av et oppladbart batteri og kan enkelt flyttes rundt i hagen noen noen ledninger som man plutselig kutter over. Den kommer også med en skulderreim som gjør det enda enklere å ta den med seg rundt og det gjør at hele ryddesagen kjennes mye lettere ut å jobbe med.

Det som er unikt med denne er at den kan brettes i to. Skaftet kan enkelt foldes sammen slik at det kan oppbevares uten at det tar for mye plass. Det kan dermed også enkelt transporteres i bilen og oppbevares enkelt på hytta eller i boden.

Effekten av denne ryddesagen er også meget god og det er derfor mange kunder velger akkurat denne. Samtidig klarer den også å håndtere det meste og har en fin balanse og et relativt lavt lydnivå hvis man sammenligner med ryddesager på bensin. Den er også enkel å montere og akkurat like enkelt å bruke den.

3: 43CC – Billig og Bra

43CC – Billig og BraHvis du ikke bruker en ryddesag så ofte, eller kanskje har en liten plen, eller bare om du ikke ønsker å bruke alt for mye penger på en ryddesag, så er denne akkurat for deg. Denne egner seg best for å bruke i hagen eller ved plasser med lav vegetasjon. Den kommer også med en sele noe som gjør at kroppen din tar litt av vekten fra armene dine og det blir enklere å jobbe med den.

Denne sagen er bensindrevet med en meget så sprek 2takts-motor som gjør at den passer til mange områder. Samtidig er den enkel å starte opp og man får fort fart på den selv under nordiske temperaturer hvor det ofte er kaldt ute, her vil starten på saga aldri bli et problem for deg. Man trenger bare et rykk så vil den starte i vei.