Vi har testet kompressorer – Denne var klart den beste

Du er nok på jakt etter en kompressor og etter å ha sett rundt omkring på markedet, så er det mange som ligner på hverandre og man blir fort slukt i alle tall og modeller som finnes der ute. Vi har gjort det enklere for deg å velge riktig kompressor.

Det er flere ting man kan bruke en kompressor til som gjør hverdagen din mye enklere hjemme. Om du for eksempel liker å bytte hjul på bilen din selv, så vil en kompressor gjøre dette mye enklere for deg og vil pumpe opp både sykkelhjul og bilhjul på bare noen få sekunder slik at du slipper å gjøre det manuelt.

Dersom du liker å bygge, så vil en kompressor være en drøm for deg. Ved å bruke en spikerpistol, så vil du kunne enkelt og raskt montere foringer og paneler i stedet for å skru på det manuelt noe som både tar tid og er ganske tungt i lengden.

Kompressorer kommer med ulike størrelser på tankene sine. Jo større tank det er jo lenger kan kompressoren holde på trykket, dette gjør at kompressoren ikke trenger å gå kontinuerlig. Dette er praktisk for flere anledninger slik som maling og spikerpistoler. Jo mer krevende oppgaver du ønsker å utføre, slik som bygging, jo større tank kommer du til å trenge, da anbefaler vi rundt 25-50 liter. Dersom du bruker tanken sjeldent, så kommer du veldig langt med en liten tank.

Vi anbefaler samtidig å kjøpe seg en oljefri kompressor, grunnen til dette at vedlikeholder blir minimalt og luften blir mye renere og uten noen oljepartikler. Dette gjør at disse kompressorene egnes til sensitive områder som rengjøring av komponenter. Man bruker som regel kompressorer med olje for de arbeidsoppgavene som trenger høyere belastning og vil være noe kraftigere enn oljefrie.

Best i test: Metabo Basic 250-24 W

Metabo Basic 250-24 W testDersom du jobber med større prosjekter hjemme eller ute, så vil vi anbefale denne fra Metabo, vi kan nesten garantere at denne blir din aller beste venn. Denne kompressoren er oljesmurt og vil dermed tåle de største og tyngste oppgavene du måtte ha. Den er også utstyrt med en trykkbegrenser og et manometer, som gjør at du enkelt ved et lite klikk kan bestemme ønsket lufttrykk som skal komme ut.

Denne kompressoren er liten og kompakt, men får jobben gjort! Samtidig er den lett å flytte på ettersom det er montert hjul på den.

Metabo er så sikre på at du kommer til å bli fornøyd og at den har hele 10 års garanti. Dette er noe som gir en trygghet ved kjøp og at man kan være sikker på at dette er noe som kommer til å vare en stund.

2: Aerfast AC4504

aerfast AC4504 test 2021Dersom du har noe mindre prosjekter hjemme, så vil denne kompressoren være ganske praktisk for deg ettersom den både er kompakt og bærbar. Det man vil bruke denne til vil være mindre spikerverktøy som for eksempel en dykkertpistol.

Det vi likte best med denne kompressoren er at den er utstyrt med en fantastisk 58 db motor, men samtidig gir fortsatt hele 45 liter i minuttet. Med andre enkle ord så betyr det at du får veldig mye kompressor per krone. Det som også er fint med denne er at en er slitesterk, lett og ikke minst ergonomisk.

Kompressoren kommer med sugekoppføtter noe som gjør at den står stødig på bakken og lager heller ikke riper i verken gulv eller vegg.

3: Aerfast AC12810

Aerfast AC12810 testDenne kompressoren har vi vært veldig fornøyde med når vi har testet denne. Den er meget kompakt log lett når den brukes og lager vært lite lyd når den er i bruk. Tanken er på 10 liter noe som gjør at du kan gjennomføre en del oppgaver med den.

Det som er praktisk med denne er at den også kommer med et feste. Det vil si at dersom det tar litt tid mellom prosjektene og du ønsker å lagre den et sted så er det mulig å få hengt den. Samtidig tar den veldig lite plass og klarer å passe inn i de fleste boder uten at det føles at man mister mye lagringsplass i boden.

Dette er et perfekt produkt dersom du ikke bruker en kompressor veldig ofte og trenger å lagre den et sted mellom bruk.

4: Makita MAC610

Makita MAC610 testDenne kompressoren er perfekt for deg som ikke bruker kompressor så veldig ofte, dermed er den også mye mindre og mer kompakt enn de andre vi har diskutert tidligere. Selv om denne ikke kan brukes på alle prosjekter, så vil den gjennomføre mindre prosjekter slik som listing uten noe problem og vil være perfekt for små prosjekter hjemme eller ute. Med sin mindre størrelse kommer også en liten vekt, og vekten er på bare 9 små kilo, noe som gjør det enkelt å ta denne med rundt omkring når man skal bort.

Kompressoren er også utstyrt med håndtak på begge sider noe som gjør den enkel å flytte og lagre mellom bruk, noe vi syntes var helt utmerket for denne typen kompressor. I tillegg er den oljefri, slik at du slipper å tenke på det aspektet med en kompressor.

En siste liten ting de har lagt til er nemlig en justerbar trykkregulering. Dette var noe vi synes var overraskende med tanke på prisklassen denne opererer i. Med sin mindre pris og størrelse, så vil denne ikke fungere for større prosjekter man har hjemme og kvalitet kan føles litt ut som at det er litt vel mye plastikk på den, men det er ikke så veldig overraskende. Trenger man bare en liten kompressor som får jobben gjort hjemme, så vil vi absolutt anbefale denne til alle dere der ute.