Beste elektroniske dørlåsene – Her er våre topp 3 favoritter

Vi har testet ut de beste elektroniske dørlåsene – Her er våre topp 3 favoritter

Dersom du har en vanlig lås hjemme med en nøkkel, så har man alltid en mulighet til å bli låst ute hvis du skulle miste nøkkelen din. Dette er en av bekymringene du kommer til å slippe i fremtiden dersom du velger å skifte til en elektronisk dørlås. Dersom den nye elektroniske dørlåsen har blitt montert riktig så er den faktisk like slitesterk og sikker for innbrudd som vanlige tradisjonelle dørlåser som du kanskje har nå. Dersom strømmen skulle gå så har også de fleste dørlåser innebygde batterier som sikrer deg adgang til boligen din selv om det ikke skulle være strøm. Og dersom disse batteriene mot formodning også skulle ha lite strøm, så kan man bruke et eksternt backup-batteri for å få liv i låsen igjen.

Det er flere grunner til å ha en elektronisk dørlås i stedet for en tradisjonell. Det er ingen farre for at nøklene forsvinner eller at andre roter dem bort for deg. Man trenger heller ikke å file opp ekstra nøkler for barn eller håndverkere og man kan enkelt slippe folk inn gjennom personlige koder eller midlertidige koder. Flere låser kobles også opp mot alarmsystemer som holder hjemmet ditt trygt. Enkelte tilbydere tilbyr også kameraer noe som gjør at man enkelt kan se hvem som kommer inn i leiligheten og man kan enkelt overvåke det meste gjennom enn smart app som er kompatibel til både Android og iOS. Man kan også programmere de elektroniske dørlåsene til å låse seg automatisk slik at man ikke trenger å gå tilbake for å sjekke om du har låst, eller bare enkelt låse ved mobilen. Slik vi du alltid ha full kontroll både over din dør og hvem som går inn og ut av døren din.

BEST I TEST: Yale Doorman V2N

Yale Doorman V2NYale Doorman er kanskje den mest populære elektroniske dørlåsen på markedet, og det er absolutt ikke uten noe grunn. Den er både brukervennlig, effektiv og ikke minst forsikringsgodkjent og foreløpig også den eneste dørlåsen på markedet som er FG-godkjent. Å installere denne tar heller ikke lang tid og er en ganske å ukomplisert prosess takket være en taleveiledning som kommer til og med på norsk.

Med Yale Doorman så finnes det mange ulike måter å åpne døren på. Man kan enten bruke en personlig kode, en låsebrikke eller til og med telefonen din. Dette gjør det enkelt og bekymringsfritt å låse seg inn i huset og du slepper å lete etter nøklene dine som sikkert befinner seg i bunnen av vesken din. Det er mulig å ha opptil 10 personlige koder og man kan lage midlertidige adganger for håndverkere eller andre personer som skal inn i boligen.

Denne dørlåsen egner seg samtidig veldig godt for nordiske forhold med tanke på vind, snø, is og kulde. Med på kjøpet kommer også et helt komplett monteringskit og et låshus som er av skandinavisk standard. Yale Doorman kommer til å være et meget trygt og komfortabelt kjøp å gjøre for å friske opp din dør.

 

 

2: Danalock V3 Scandi

Danalock V3 ScandiDanalock har utviklet en unik og en meget smart døslås som bare fokuserer på vridningsmomentet i døren. Dette gjør at du ikke trenger å bytte ut hele låsekassen og vil dermed være mindre tidkrevende å installere denne enn noe annet. Dette vil man altså klare helt alene og uten noe hjelp fra låsesmed. Det kreves lite verktøy og prosessen er brukervennlig, men kan variere noe utifra hva du har fra før av, men i brukerheftet kommer det veiledning til forskjellige dører slik at du ikke trenger å bekymre deg for det.

Denne har derimot bare en mulighet for å åpne døren, og det er nemlig gjennom appen som er tilgjengelige både for smartelefoner av Android og iOS. Applikasjonen er meget brukervennlig og intuitiv, og det eneste oppsettet er å registrere en bruker og koble den opp mot låsen som tar bare noen få øyeblikk. Det er både en fordel og ulempe at det kun er mulig å åpne med mobilen for eksempel for barnefamilie hvor de minste ikke har fått sin første telefon enda.

I appen er det mulig å installere flere funksjoner slik som for eksempel en automatisk låsing eller timerfunksjon. Den er også koblet til gjennom bluetooth som i seg selv kommer med flere fordeler. Den kan for eksempel åpne døren for deg når mobilen din nærmer seg døren, dette er en liten funksjon, men kan være meget tidbesparende i hverdagen for eksempel når man kommer med hendene fulle fra handletur.

 

3: ID Lock 150

ID Lock 150 testDenne låsen er kanskje en av de mest lekreste og stiligste vi har sett. Samtidig som den ser fin ut så har den mange smarte funksjoner. Denne låsen vil absolutt gjøre døren din mer moderne og den kommer også i både sølv, hvit og svart slik at det kan passe til ulike dørfarger. Den er modulbasert og kan utvides ytterligere dersom det er ønskelig.

Her er det også mulig å bruke flere alternativer når man skal åpne døren slik som en personlig kode, kort eller brikke. Dette vil gjøre hverdagen enklere for både store og små.

Med personlige koder så kan man la håndverkere og elektrikere inn uten å være der selv og gjør det enkelt også for deg å komme deg inn. Den tåler også ekstreme temperaturer og det den fungerer ypperlig i temperaturer helt ned til -40 og helt opp til 85 grader, så man kan trygt si at den takler ekstremvær noe som er perfekt for de nordiske forholdene man kan oppleve. Batteritiden er på 1 år noe som i sammenligning med vår testvinner bare er halvparten, men det vil være mer enn nok for de fleste husholdninger.