Ekkolodd test – dette er de beste ekkoloddene som garanterer suksess

For de av dere som fisker der ute og spesielt dere som fisker på båt vet at et ekkolodd er med på å gjøre fisketuren helt uforglemmelig og ikke minst mye mer spennende, enklere og mer effektiv enn noen gang før. Med et ordentlig ekkolodd vil fiskeopplevelsen din bli tatt til nye høyder og vil garantere deg suksess ute på fisketuren din.

Ettersom teknologien har utviklet seg raskt den siste tiden, så har også kvaliteten og teknologien fått seg et ordentlig boost de siste årene og teknologien er helt utrolig på mange av ekkoloddene vi har testet. Ved å bare se tilbake for noen år siden, så er dette en helt ny realitet og gjør jobben til mange mye enklere og bedre. De ekkoloddene som er ute på markedet gir mye mer informasjon enn noen gang før og samtidig er de mye mer presise, lettere å bruke og koster bare en brøkdel av prisen før i tiden. Spør du oss, så høres det ut som en ganske så god deal.

Hvis du ikke har prøvd å fiske med et ekkolodd før, så vil kanskje neste sommer være et perfekt tidspunkt for å prøve det ut. Med et ordentlig ekkolodd så kan du se alt som skjer uten båten din og hvor dypt fisken er slik at du vet nøyaktig hvor du skal lete for å få deg en fangst hjem igjen og gjøre familien glad.

Hvis du ser på ekkolodd markedet, så ser du at det finnes mange ulike ekkolodd der med nesten samme fasong, så det som er viktig å se på er hva de ulike ekkoloddene gir av informasjon til deg som fisker, dette er det som skiller et godt ekkolodd fra et dårlig ett.

Hvis vi har klart å overbevise deg om at et ekkolodd er en god investering, så kan du ta en titt under og se hvilke vi har kåret til den beste.

Best i test: Deeper Smart Sonar Pro+

Deeper Smart Sonar Pro+ testHvis du ser etter et ekkolodd som gir deg mye for pengene dine, så trenger du ikke å se noe lenger enn denne. Deeper Smart Sonar Pro+ vil være et ypperlig valg for de fleste fiskere der ute og gir deg mer enn nok informasjon til å gi deg suksess ute på havet.

Dette loddet er lett og portabelt og ikke minst trådløst, slik at du slikker å ha noen snorer rundt omkring på båten. Samtidig gir den en god oversikt om hva som skjer rett under båten, og denne informasjonen kan du bruke til å finne de beste fiskestedene og øke din sjanse for å finne lykken på havets bunn.

Det er enkelt å sette opp loddet, og det eneste man trenger å gjøre er å koble det til en fiskestang, kaste ut snøret og lese av informasjonen enten via en smarttelefon eller et nettbrett, hvor mye enklere kan du få det?

Appen lar deg velge mellom en enkel lesemodus eller en mer avansert modus som gir deg alt av informasjon om hva som skjer under deg. Dette vil gjøre fisketuren mye mer spennende og oversiktlig. Samtidig finnes det mange andre morsomme alternativer og funksjoner man kan bruke i appen.

2: Deeper Smart Sonar CHIRP+

Deeper Smart Sonar CHIRP+ testBlant de utallige ekkoloddene som finnes ute på markedet, er det noen som virkelig skiller seg ut, en av disse er Deeper Smart Sonar som også er laget av samme produsent som vår testvinner. Denne tilbyr en av de beste kastbare ekkoloddene ute på markedet som samtidig er GPS-aktivert og har også mulighet til oppkobling mot WiFi eller dens egen CHIRP-teknologi.

Dersom man har lyst til å oppdage fisken på ulike dybder eller bare du ønsker å vite hvor fisken trives i vannet, så vil dette ekkoloddet være et ypperlig valg som gir deg all informasjon du trenger og samtidig er den meget lett å bruke. Den neste fisketuren din kommer til å bli en lek med dette ekkoloddet.

Teknologien til ekkoloddet er ganske så enkelt egentlig, det sender ut et enkelt signal om gangen, men bare veldig ofte. Dette gjør at det er alltid en konstant strøm av signaler tilbake til loddet slik at du vet nøyaktig hva som skjer under deg og får en god og klar oppløsning på avlesningene for å kunne bestemme om det er verdt å fiske på det aktuelle stedet. Denne kombinerer virkelig tradisjon med teknologi.

3: Lowrance Elite 9Ti Kombi

testen Lowrance Elite 9Ti KombiDersom du er godt kjent med ekkolodd, så vil du nok kreve en litt mer avansert ekkolodd, eller kanskje du bare bruker det veldig mye og har lyst på noe mer avansert og kanskje også bedre enn det de tradisjonelle ekkoloddene tilbyr.

Dette ekkoloddet fra Lowrance tilbyr deg akkurat det og mye mer. Lowrance leverer deg et kraftig ekkolodd med sterke funksjoner og ikke minst et sanntidskart. Det kommer også med mange flere innebygde funksjoner som gjør det enklere å ha tilgang til forhåndslastede kart og gir deg mulighet til å lagre kart til senere bruk dersom dette skulle være aktuelt.

Det som kanskje overrasket oss mest var at man kunne koble denne til mobilen slik at man fikk både varsler og anrop på skjermen til ekkoloddet og ikke ville bli forstyrret av unødvendige varsler og anrop dersom ikke det skulle være ønskelig. Om man ikke ønsker seg denne funksjonen, så er det bare noen få klikk og du kan deaktivere denne funksjonen gjennom den enkle og oversiktelige menyen på LCD-skjermen so kommer med.

Med dette ekkoloddet så får du mye kvalitet for pengene, men du må være meget interessert for å kjøpe denne ettersom den absolutt ikke er for alle og enkelte ting kan virke litt for kompliserte enn det de trenger å være.