Beste sprinkelseng – Test og ekspertvurderinger

Vi har gjort forskningen for deg, så du slipper. I vår jakt etter den beste sprinkelsengen har vi testet flere modeller og vurdert dem basert på pris, design og brukervennlighet. Etter grundig vurdering stod to sprinkelsenger frem som de beste – IKEA Gulliver-sengen og Done By Deer sprinkelsengen. IKEA Gulliver-sengen ble kåret til Best i test for sine enkle, men funksjonelle egenskaper, mens Done By Deer fikk tittelen Beste premiumvalg med sin solide konstruksjon og smarte støtteplate. Gjør deg klar til å ta en informert beslutning om din babys soveplass.

Beste sprinkelseng

Den IKEA Gulliver sprinkelsengen er den beste i testen, med sin budsjettvennlige pris og enkel design. Laget av massivt bøk, har den en ytre størrelse på 123 x 66 x 80 cm (med håndtak brettet ned) og en sengestørrelse på 120 x 60 cm. Sengen leveres med en standardmadrass og tilbyr to høydeposisjoner for ekstra bekvemmelighet. En fremtredende funksjon er den avtakbare siden, som gjør det enkelt å få tilgang til babyen din. Med en maksimal vektbelastning på 20 kg er den egnet for spedbarn opp til rundt to år. IKEA Gulliver sprinkelsengen er kompatibel med standardtilbehør og har fått positive tilbakemeldinger fra familier som har testet den. Den tilbyr rimelig pris, funksjonalitet og brukervennlighet, noe som gjør den til et utmerket valg for de som søker et pålitelig sprinkelsengsalternativ.

Hvorfor den er viktig for foreldre

Her er hva en sprinklerseng er, og hvorfor den er viktig for foreldre:

 • En sprinklerseng er en trygg og sikker soveplass spesielt designet for spedbarn og småbarn.
 • Den gir en beskyttende innhegning med spiler eller stenger på sidene for å forhindre at barnet faller ut samtidig som det tillater riktig luftsirkulasjon.
 • Sengen har vanligvis en justerbar madrasshøydefunksjon, slik at foreldre kan senke den etter hvert som barnet vokser og blir mer bevegelig.
 • Sprinklersenger kommer i ulike design, materialer og prisklasser for å passe ulike preferanser og budsjetter.
 • Det er viktig å velge riktig sprinklerseng for å sikre barnets sikkerhet og komfort under søvn.

Foreldre stoler på sprinklersenger fordi de gir trygghet og visshet om at deres lille er beskyttet under søvn. Disse sengene tilbyr en koselig atmosfære hvor babyer kan hvile fredelig uten risiko for å rulle av eller bli sittende fast. De gjør det også mulig for foreldre å holde et øye med barnet sitt uten å ha det i sengen med seg. Alt i alt sikrer investeringen i en kvalitetssikret sprinklerseng at babyen din får den beste søvnen mulig samtidig som den forblir trygg gjennom natten.

Her er en veiledning for bruk av en sprinkelseng:

 1. Monter sengen: Først må du følge instruksjonene for å montere sengen. Pass på at alle deler er riktig plassert og festet.
 2. Juster madrassen: Sørg for at madrassen er riktig justert i sengen. For nyfødte bør madrassen være i den øverste posisjonen, slik at de er enklere å nå og løfte ut av sengen. Når babyen blir eldre og begynner å reise seg, kan du senke madrassen for å forhindre

Foreldre, du kan bruke bruksanvisningen som veiledning for hvordan du bruker en sprinklerseng riktig. Det er viktig å følge produsentens instruksjoner for å sikre sengens sikkerhet og funksjonalitet. Bruksanvisningen vil gi trinnvise instruksjoner om hvordan man monterer sengen, justerer høydeposisjonene og fjerner eventuelle avtakbare sider om det er aktuelt. Den kan også inneholde informasjon om anbefalte madrassstørrelser og vedlikeholdstips. Husk å regelmessig sjekke sengen for løse skruer eller skadede deler, og sørg for at den oppfyller gjeldende sikkerhetsstandarder. Ved å følge bruksanvisningen kan du sikre at din babys sprinklerseng gir en trygg og komfortabel soveplass.

Når du kjøper en sprinkelseng, er det fem ting du bør vurdere:

 1. Sikkerhet: Sørg for at sprinkelsengen oppfyller alle sikkerhetsstandarder og -krav. Sjekk at avstanden mellom sprinklene er tilstrekkelig liten for å hindre at barnet ditt kan få hodet eller kroppen fast. Sengen bør også være laget av solide materialer og ha en stabil konstruksjon.
 2. Justerbarhet: Velg en sprinkelseng som kan justeres i høyden. Dette gjør det enklere for deg å tilpasse

Når du kjøper en sprinkelseng, er det viktig å vurdere materialet, dimensjonene og vektkapasiteten. Her er noen nøkkelpunkter å huske på:

 • Materiale: Se etter sprinkelsenger laget av massivt bøk eller E1-klassifisert europeisk MDF for holdbarhet og sikkerhet.
 • Dimensjoner: Sjekk de ytre dimensjonene med håndtaket foldet for å sikre at den passer i rommet ditt. Vurder også sengens dimensjoner og kompatibilitet med madrassstørrelsen.
 • Vektkapasitet: Forsikre deg om at sprinkelsengen kan støtte barnets vekt opp til en viss grense (for eksempel 20 kg).

Slik gjennomførte vi testen

Vi vurderte ulike sprinkler sprinkelsengmodeller basert på montering og kvalitet, funksjonalitet, design og tilgjengelighet for å finne de beste alternativene for familier med barn i alderen 0-2 år. Vår testmetodikk involverte vanlige familier som testet minst én sprinkelsengmodell for sammenligning. Evalueringen inkluderte kriterier som montering og kvalitet, funksjonalitet, design og tilgjengelighet. Den endelige vurderingen var basert på totalopplevelse og pris. IKEA Gulliver ble kåret til Beste i Test Sprinkelseng på grunn av sin prisvennlige pris, enkel design, avtakbar side, solid bøkemateriale og kompatibilitet med standardtilbehør. Done By Deer Sprinkelseng ble valgt som Beste Premium-valg for sin godt designede sprinkelseng med enkel montering og smart støtteplate. Andre modeller som Stokke Sleepi Crib, Troll Lukas Crib, Sebra Bed Baby Junior og BabyBjörn Baby Crib ble også vurdert, men manglet tilstrekkelig informasjon for en detaljert evaluering.

Ofte stilte spørsmål

Hva er de anbefalte sikkerhetsretningslinjene for bruk av en sprinkelseng?

Når man bruker en sprinklerseng, er det viktig å følge anbefalte sikkerhetsretningslinjer. Disse retningslinjene inkluderer vanligvis å sikre riktig montering og stabilitet, bruke en fast madrass og unngå bruk av løse sengetøy eller puter.

Hvordan skal et sprinkleranlegg vedlikeholdes og rengjøres?

For å vedlikeholde og rengjøre en sprinklerkrybbe, anbefaler vi å følge produsentens instruksjoner for montering og vedlikehold. Tørk krybben regelmessig med mildt oppvaskmiddel og varmt vann, og sørg for at den er grundig tørr før bruk.

Er det noen spesifikke sikkerhetssertifiseringer eller standarder som en sprinkler sprinkelseng bør oppfylle?

Det er spesifikke sikkerhetssertifiseringer og standarder som en sprinklerkrybbe bør oppfylle for å sikre barnets sikkerhet. Disse sertifiseringene inkluderer ASTM International, CPSC og JPMA. Sørg alltid for å se etter disse sertifiseringene når du kjøper en sprinklerkrybbe.

Kan en sprinkelseng enkelt konverteres til en småbarnsseng?

Ja, en sprinkelseng kan enkelt gjøres om til en seng for småbarn. Noen modeller har avtakbare sider eller justerbar høyde for å tilpasses overgangen etter hvert som barnet vokser. Sjekk de spesifikke funksjonene til sengen for mer informasjon.

Er det noen spesifikke tilbehør eller ekstra funksjoner som kan forbedre funksjonaliteten til en sprinklerkrybbe?

Ja, det finnes tilbehør som kan forbedre funksjonaliteten til en sprinkelkrybbe. Dette kan inkludere oppbevaringsrom, mobileer og bitebeskyttelse. Ekstra funksjoner som justerbare madrasshøyder og konvertible design er også tilgjengelige.