Vi har testet de beste motorsag – Denne er vår klare favoritt

Vi har testet markedets beste motorsager for den kommende sesongen for både den profesjonelle brukeren og for den vanlige amatøren. Hvis du enda ikke har en motorsag hjemme, så kan det være det er på tide å skaffe seg en snart fordi da kan du både få kappet ned trær i hagen, men du kan også fint bruke den til flere forskjellige ting.

Vi er ganske sikre på at du kommer til å like våre favoritter og kanskje er en av dem akkurat perfekt for deg? Vi anbefaler at du tenker over hva du trenger motorsag til og hva du selv ønsker fra en motorsag før du leser våre anbefalinger, da er det greit å tenke over vekt, arbeidsoppgaver, lyd, vibrasjoner og lignende.

Samtidig som du ser etter en motorsag så er du også nødt til å kjøpe verneutstyr og hvor mye verneutstyr avhenger av hvor store arbeidsoppgaver du skal sette deg ut for, men vi anbefaler i hvert fall en hjelm, hansker virsir og avhengig av motorsag også hørselsvern.

Andre ting som kan være greit å kjøpe med en gang er noe ekstra utstyr som for eksempel et ekstra kjede og kjedeolje, da er du garantert til å fortsette med arbeidsoppgavene dine selv om et kjede ryker eller blir dårlig.

BEST I TEST: HUSQVARNA 445: PERFEKT FOR HJEMMEBRUKEN

HUSQVARNA 445 testHusqvarna er en kjent leverandør og produsent av motorsager og alt til hjemmebruk. Samtidig lager de det både for den vanlige amatøren samt profesjonelle. Med denne kan du enkelt felle levende eller døde trær, trimme busker eller trær og ta en rydderunde i hagen din.

Denne er som sagt ment for den vanlige huseieren og vil passe til deg som bruker en motorsag i ny og ned om det skulle være å felle et tre i hagen eller bare hjelpe naboen din. Du kommer mest sannsynlig til å få bruk for en motorsag dersom du har en hage.

Motorsagen har en av de enkleste startmetodene for å starte den med en enkel start/stopp knapp. Denne er laget for å få en enkel start og minst mulig anstrengelse før man starter å jobbe med motorsagen.

Husqvarna har også inkludert flere smarte system som blant annet gjør at du sparer bensin noe som samtidig gjør denne miljøvennlig. Med alle smarte system gjør at denne motorsagen ikke helt egner seg for de profesjonelle og ikke klarer å kutte ned de tykkeste trærne. Amatører vil derimot få massevis av glede med den ettersom den ikke bruker for mye bensin og klarer de fleste arbeidsoppgaver i en hage. Den er ergonomisk og har gode sikkerhetsfunksjoner noe som gjør at denne sagen kommer på vår førsteplass.

2: HUSQVARNA 560 – FOR DEN PROFESJONELLE

HUSQVARNA 560 testFor å oppsummere denne kort, så kan vi nevne at denne er både rask, lett og ikke minst veldig sterk. Denne er ment for å brukes og den danker ut de fleste konkurrenter på de fleste aspekter man ser på i en motorsag. Her får du både lav vekt, høyt dreiemoment og stor effekt. Som regel pleier man å måtte betale dette med noe dårligere balanse, men det er ikke tilfellet her. Husqvarna har virkelig gjort alt for at denne skal være god å jobbe med, og det er den virkelig.

Takket være det noe lengre håndtaket på motorsagen så blir det en lek å jobbe med denne og du kan enkelt kutte ned både store og mindre trær uten at du selv kommer til å bli sliten. Dette er mye takket være den gode balansen og ergonomien på motorsagen og også takket være den lave vekten som Husqvarna har klart å få til. Dette er kanskje ikke noe den vanlige amatøren merker, men for deg som kutter 20-30 trær om dagen så vil du merke en klar forskjell.

Det vi synes er en av de smarteste funksjonene er nemlig at det er varme i håndtaket. Dette kan være noe de fleste ikke tenker på, men det utgjør en stor forskjell hvis du kutter ned trær når det er kaldt ute. Det gjør blant annet at du kan enkelt holde håndtaket uten at det blir ukomfortabelt eller for kaldt til å jobbe.

3: MAKITA EA4300

MAKITA EA4300Det er kanskje ikke Makita man tenker på når man tenker på motorsager fordi disse er ikke de mest kjente for å produsere verktøy. Det de fleste ikke vet derimot at er Makita eier det tyske selskapet Dolmar som da selv er kjente for å produsere gode motorsager, så ved denne tenkingen så bør også Makita være ganske gode til dette. Og gjett om de er det.

Makita har virkelig et ønske om å produsere et produkt som varer lenge og de har da tenkt på aspekter som vibrasjon, utslipp, driftskostnader og vedlikehold. Dette gjør at bygg kvaliteten til motorsagen er helt utmerket og de har ikke spart penger når de har bygget denne.

Det som gjør at denne synker litt på våre lister er at prisen kan kjennes litt stiv og vekten er noe tyngre enn de andre, men hvis man ønsker kvalitet og levetid, så vil det nok være verdt det. Å starte sagen er også ganske lett og det tar ikke mer enn bare 1 til 2 drag for å få denne i gang selv når det er kaldt ute, noe som egner seg godt til de nordiske forholdene noe ikke alle motorsager klarer helt.

Vi har inkludert denne fordi vi mener at denne motorsagen er noe undervurdert i markedet og det er en veldig fin sag ti prisen som vi er sikre på at du blir fornøyd med. Denne er ment for de som er et sted mellom amatør og profesjonell og med denne sagen får du akkurat det du trenger og denne blir kanskje den beste kompakte motorsagen på markedet akkurat nå og kanskje en liten hemmelighet ingen kjenner til helt enda.